Ik ben van jongs af aan al een groot paardenliefhebber en mocht toen ik 6 jaar was eindelijk op paardrijden.overmij


Op mijn 18e ben ik begonnen met het geven van groepslessen aan kinderen van beginners tot gevorderden. Omdat ik dit toen zo leuk vond, ben ik de opleiding ORUN basisinstructie gaan volgen.(2000-2001) Deze opleiding heb ik met succes afgerond.


Vervolgens heb ik de vervolgopleiding  ORUN 1e fase dressuur gevolgd en ook met goed resultaat afgelegd (2002-2003). Ik vond en vind het nog steeds heel interessant waarom paarden op een bepaalde manier reageren tijdens het rijden en in de omgang. Waar komt bv. een kreupelheid vandaan? Er zijn vele oorzaken die hier toe kunnen leiden en dat heeft mij altijd geïnteresseerd om hier meer van te willen weten.


Gaandeweg kreeg ik steeds meer interesse in de bewegingen van het paard. Dit heeft mij getriggerd om mij te verdiepen in de opleidingsmogelijkheden.  Hierdoor ben ik terecht gekomen bij de opleiding Paarden Bewegingstherapie van Moravita- ISHAS. Dit is HBO opleiding geheel gericht op het paard en erkend CRKBO.  Deze Paarden fysiotherapie opleiding is afkomstig uit Duitsland. Na het afronden van deze opleiding ben je in Duitsland Paardenfysiotherapeut. Door verschil in regelgeving is de benaming in Nederland vooralsnog Paardenbewegingstherapeut.


Daarnaast is het lesgeven ook nog steeds een passie van mij en vind ik het leuk om te kijken hoe ik het maximale uit een paard en ruiter kan halen.  


Om mijzelf op het paard gemotiveerd te houden rijd ik dressuurwedstrijden. Ik mag momenteel in de M-klasse starten. Ik heb meerdere jonge paarden ingereden en doorgereden naar diverse klasses tot Z niveau. Hier haal ik nog steeds heel veel plezier uit.